Hvem er jeg?

Jeg hedder Ellen. Jeg bor sammen med min mand Michael, og vi har siden 1979 haft en fælles fascination for kaktus og sukkulenter. Interessen opstod efter en ferie i Italien, hvor vi smuglede et figenblad (en Opuntia) og en lille Agave med hjem. Det var nok!

Få år efter var vi på vores første store tur til Mexico. Det gjorde ikke fascinationen mindre, tænk at se disse skønne vækster på deres naturlige voksesteder. Jeg var solgt – og er det stadig.

Echinocactus platyacanthus sammen med Ellen
Mexico 2008. Echinocactus platyacanthus og jeg øst for Matehuala

Vi er medlem af Nordisk Kaktus Selskab, hvor vi deler vores interesse med mange andre. Det har også betydet, at vi flere gange har taget korte eller længere ture sammen med nogle af foreningens medlemmer. Desuden har jeg haft den ære, at være redaktør for foreningens blad fra 2005 til 2021. Et spændende job, der gav mig mange dejlige oplevelser.

Vores interesse og hobby bringer os også rundt til andre ligesindede i både Danmark og udland, og endelig besøger vi gerne gartnerier eller messer, hvor der er fokus på kaktus og sukkulenter.

One Reply to “Hvem er jeg?”

  1. Her kommer jeg så med min historie, ret tilfældig måske en smule fælles træk med Helles historie i Italien.

    Jeg købte et legehus i Zagora, Marokko syd Oriental med en lille have.

    Konen købte to kaktus figenblad, som skulle i gryden, jeg redet det en blad og fulgte et gammel råd fra en spansk bundne som påstod at man skulle lade bladet stå i vand til det bliver slimet/ halvrødent og plante ud det gjorde jeg så resultatet var forbløffende. Bladet blev plantet oktober 2019 højden i dag overstiger en meter har nu i marts slået et hav af nye blade, samt fuld af nye figner.
    Någet tyder på at jeg er havnet i et kaktus paradis og har købt div. små forskellige kaktus for at se om de udvikler sig i samme tempo, hvis ja overvejer jeg at købe det stykke jord som ligger foran huset og hvis i vil været med så er det kun fantasien som kan sætte grænser.
    Hjertelig hilsen claus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *