English -Order, Delivery, Trading terms

How to order?

We only ship within EU!

First you choose on the different sites, which plants you want to buy and do following:

On the e-mail to cntrendplants@gmail.com you write:

 • Your name.
 • Adress.
 • Your e-mail
 • Phone number
 • Plants you want to buy.

You send the e-mail and will then receive an order confirmation with what we can deliver, costs and how to pay.

Delivery.

We deliver with GLS.

It takes normally 2 days in order handling and approximately 5 working days in transport = 7 working days. You receive a track & trace number.

We ship only barerooted plants.

Attached plant pass.

The transport cost with GLS to all EU countries are following:

 • 0-1 kg = 25 euro
 • 1-5 kg = 30 euro
 • More than 5 kg will be informed to you.

Trading terms.

You have according to Danish law always 14 days to regret your purchase after the plants arrived.

If the plants are returned you must pay for the transport cost and we pay you the plant value back depend of the quality of the returned after arrival.

We always pack the plants carefully, but are there anything quality wise you will complain about, you can do this the first 14 days after arrival. Just inform us. If you will return the plants you have 14 days after arrival and we return the costs of the plants (not transport) after our evaluation.

The two years right to claim are not valid for plants.

Vinterhårde kaktus og sukkulenter / Cold-hardy cactus and succulents plants

Hvorfor købe vinterhårde kaktus og sukkulenter? Jo, det er bestemt en  god ide, ikke mindst hvis du er en af dem, der gerne vil minimere dine udgifter til varme!

Vinterhårde kaktus og sukkulenter kan nemlig stå udenfor hele året. Det er bedst at have dem frit udplantet, for så er deres rødder godt beskyttet, hvis der skulle komme hård frost. Har du ikke et stykke jord, så plant dem i en stor krukke i stedet. Det vigtigste er, at du holder dem knastørre hele vinteren. Det kan klares ved at overdække dem med en plast eller glasplade. Der må gerne komme luft til dem, det er regn og sne de ikke bryder sig om. Når solen og sommeren kommer vil du – forhåbentlig – blive begavet med fine blomster.

Har du spørgsmål til mig om de enkelte vinterhårde kaktus og sukkulenter, bedes du kontakte mig via min mail: cntrendplants@gmail.com

Står der “Reserveret” ved en plante, betyder det, at den er bestilt af en anden kunde, men endnu ikke betalt. Efter 24 timer er den på salgsbordet igen, hvis der ikke er betalt.

Echinocereus triglochidiatus (USA/Mexico)

En spændende kaktus til dit udendørs bed. Får en stor, flot, rød blomst. Kan klare ned til – 15 °C, hvis den overdækkes og holdes tørt hele vinteren.

 • Pris/Price: 50 kr / 7 euro
 • Størrelse/Size: 3-4 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 7

Afhængig – ja mon ikke!!

Her gennem min blog – og ikke mindst min lille butik CN-TrendPlants – er jeg kommet i kontakt med mange skønne personer, som deler min (og Michaels) interesse for kaktus og sukkulenter. Det glæder vore kaktushjerter og det glæder os endnu mere, at flere af vore kunder er medlem af Nordisk Kaktus Selskab. (NKS)

Det var nemlig der, vi for alvor fik øjnene op for disse fantastisk planter. Gennem medlemsmøder og kaktusindkøbsture lærte vi mange ligesindede at kende, og det har givet venskaber, som vi ikke ville have undværet.

Derfor, hvis du ikke allerede er medlem, så meld dig ind. Det årlige kontingent er mindre end hvad du ofte betaler for en kaktus eller en sukkulent. Du får adgang til amatørspecialister og du kan deltage i spændende møder, hvor der ofte sælges fine kaktus og sukkulenter til rimelige penge.

Jeg glæder mig til at se dig til vores kommende Årsmøde der afholdes på Dalum Landbrugsskole. Se mere på NKS hjemmeside

Men hvordan fik Michael og jeg egentlig interesse for kaktus og sukkulenter?

Jo ser du, når man er ung, er man meget modtagelig for påvirkninger, både fra andre mennesker, men også fra sine omgivelser generelt.

Jeg (og Michael for den sags skyld) er ingen undtagelse. Hvor vil hun hen med det? Ja, det er det, dette indlæg skal handle om! 

Vi skal godt 40 år tilbage i tiden (de gode gamle dage, vil vores børn sikkert sige), nærmere bestemt 1979. Vi havde lige lært hinanden at kende, og vores første fælles ferie skulle gå til Italien. Målet var at se de store kulturelle steder. Peters Kirken og Colosseum i Rom, Napoli, Vesuv og Pompeji, Sicilien og de Lipariske Øer. Hvad vi ikke havde tænkt på ville følge med, var den fantasiske flora, som fandtes overalt. Det var storslået og specielt Agaverne og de store flotte figenkaktus, som vi senere fandt ud af hed Opuntia, betog os fuldstændig. Indrømmet, der smuttede en enkelt eller to af hver slags ned i rygsækken. Herefter var vi solgt! Vi var blevet “bidt” af kaktus og sukkulenter og det er vi fortsat.

Agave americana cv. Marginata. Jo, vi har stadig efterkommere efter de første Agaver vi bragte med hjem fra Italien. Det her er kun et lille udsnit, jeg nænner simpelhent ikke at smide dem ud.

Kort efter vi kom hjem fra ferien, fandt vi ud af, at der var noget der hed Nordisk Kaktus Selskab. Det gjorde ikke interessen mindre, for nu fandt vi ud af, at der fandtes mange andre spændende kaktus og sukkulenter foruden Opuntia og Agaver. Dengang boede vi i København og i udkanten af byen var der ikke mindre end to kaktusgartnerier. Det ene lå i Hørsholm, nærmere bestemt Månedalen og var ejet af en flink dame, Inge Clausen. Mange gange tog vi bus og tog derop for at fylde vore tasker med spændende planter fra hendes gartneri. Det andet gartneri lå i Vallensbæk og var dengang ejet af Bent Jørgensen. Det besøgte vi lige så tit og tasken var ikke mindre fyldt, når vi havde været hos ham. Bent er død nu, men gartneriet lever i bedste velgående og ejes nu af Jan Bertelsen, og Kaktusgartneriet er bestemt et besøg hver.

Kaktusgartneriet i Vallensbæk. Billedet er fra 2010, men det eksisterer skam stadig!

Foruden disse gartnerier, som var ejet af folk, som også var medlemmer af Nordisk Kaktus Selskab, så var der medlemsmøderne og her fandt vi ud af, at vi ikke var alene om den her specielle interesse. Der var mange, både unge og gamle, og de var mere end villige til at hjælpe os i gang med gode råd. Stiklinger, frøplanter eller overskudsplanter skiftede ejer til møderne og for hver dag der gik, voksede vores samling sig større og større.

I dag har vi en stor udestue fyldt med kaktus og sukkulenter og vi nyder, at kunne være med til at udbrede interessen for disse skønne vækster.

Vi er begge aktive indenfor NKS og holder af og til foredrag om vore ture til kaktuslokaliteter i udlandet.

Jeg har været redaktør for vores blad “Kaktus og andre Sukkulenter” fra 2005 til 2021. Det udkommer 3 gange årligt. Det er medlemmerne selv, der skriver aktikler til bladet og det giver en skøn stor variation af oplevelser, indenfor vor fælles interesse. 

Så endnu engang – kig på NKS hjemmeside og meld dig ind!!

Dansk – Bestilling, betaling og forsendelse af planter

Bestilling:

Når du har besluttet dig for, hvilke planter du ønsker at bestille, sender du en mail til: cntrendplants@gmail.com 

Skriv følgende i denne mail:

 • Plantenavn incl. størrelse og antal
 • Dit navn
 • Din adresse
 • Dit tlf.nr. (Track & Trace)
 • Din E-mail adresse

Jeg sender herefter en ordrebekræftelse på de planter jeg kan levere. Af denne fremgår også, det beløb du skal betale for dine planter incl. forsendelse.  

Betaling: 

Du betaler via MobilePay . Beløbet fremgår af ordrebekræftelsen.

 • MobilePay:   26 25 68 40

OBS!! Forsendelse til andre EU lande betales via bankoverførsel, som angives ved ordrebekræftelsen.

Klik her hvis du vil vide mere

Forsendelse:

OBS!! Alle planter sendes barrodet, det vil sige uden jord og potte.

Alle planter tjekkes inden pakning for utøj, men da uldlus og spindemider er luftbårne, kan det ikke garanteres, at de senere dukker op.

Der vedlægges et plantepas på alle leverede planter i ordren.

Vi afsender pakker fra mandag til torsdag. Vi sender direkte til din adresse med PostNord, alternativt til en Pakkeshop hvis du ønsker det.

Pakning og forsendelsesomkostninger til Danmark:

 • op til 2 kg: 75 kr
 • 2 – 5 kg: 95 kr
 • over 5 kg: specificeres særskilt

Pasningsvejledninger

Vejledning 1: Tropisk plante for udestue eller drivhus. Lidt vanskelig plante at dyrke. Kræver en meget porøs jordblanding (f.eks. pimpsten) uden indhold af organiske materialer. Det bedste er en mineralsk jord tilsat lidt ler og kalk. Planten kræver meget lys og vandes sparsomt i sommerhalvåret på varme dage. Den skal tørre ud mellem hver vanding. Om vinteren (fra oktober til marts/april) holdes den helt tørt og kan klare sig ned til 5° C. 

(Eks.: Ariocarpus, Astrophytum, Aztekium (på egen rod), Blossfeldia, Echinocactus, Epithelantha, Escorbaria, Geohintonia (på egen rod), Hildewintera, Leuchtenbergia, Lophophora, Obregonia (på egen rod), Opuntia, Pelechyphora (på egen rod), Strombocactus (på egen rod), Turbinicarpus, Dracaena serrulata, Dorstenia horwodii)

Vejledning 2: Tropisk plante for udestue eller drivhus. Lidt vanskelig plante at dyrke. Kræver en meget porøs jordblanding (f.eks. pimpsten). Planten kræver meget lys og vandes sparsomt i sommerhalvåret på varme dage . Den skal tørre ud mellem hver vanding. Om vinteren (fra oktober til marts/april) holdes den helt tørt og kan klare sig ned til 5° C.

(Eks.: Parodia (på egen rod),  Pygmaeocereus (podet), Wilcoxia, Sesamothamnus)

Vejledning 3: Tropisk plante for vindueskarm, udestue eller drivhus. Ikke vanskelig plante at dyrke. Kræver en kaktus og sukkulent jordblanding, gerne pimpsten. Planten kræver en del lys og vandes normalt i sommerhalvåret, hvor der også kan gødes sparsomt med gødning, der kun indeholder lidt kvælstof. Jorden skal tørre helt ud mellem hver vanding. Om vinteren (fra oktober til marts/april) holdes den tørt mellem 5-10° C.

(Eks.: Austrocactus, Aztekium (podet), Frailea, Mammillaria, Notocactus, Parodia (podet), Pelecyphora (podet), Selenicereus, Strombocactus (podet),  Agave, Aloe dichotoma, Aloe vera, Anacampseros, Crassula, Cussonia, Cyphostemma juttae, Gasteria, Gerrardanthus, Haworthia, Ibervillea, Nolina, Phylanthus, Sinningia, Stephania, Sterculia)

Vejledning 3A: Samme som Vejledning 3, dog må temperaturen omkring planterne ikke komme under 15° C om vinteren. Endvidere tåler de i denne periode en lidt overbrusning med vandforstøver ca. en gang om måneden.

(Eks.: Discocactus, Uebelmannia, Adenia, Adenium, Alluaudia, Aloe acutissima v. antanimorensis, Aloe castilloniae, Boswellia, Caralluma, Cephalopentandra, Commiphora, Cyphostemma, Dorstenia, Edithcolea, Euphorbia, Jatropha, Merrimia, Momordica, Pachypodium, Plectranthus, Pterodiscus, Pyrenacantha, Raphionacme, Sarcostemma, Uncarina)

Vejledning 4: Planten kommer fra den sydlige halvkugle, hvorfor den vokser når vi har vinter. Den hører til i middagsblomstfamilien og kan dyrkes i såvel vindueskarm, udestue som drivhus. Lidt vanskelig plante at dyrke. Kræver en meget porøs jordblanding (gerne pimpsten). Planten kræver meget lys, men til gengæld kun vand i en kort periode. Vandingen begynder, når blomsterknoppen (eller de nye blade) kan ses mellem de to gamle blade (september/oktober) og stopper igen, når blomsten (eller de gamle blade) begynder at visne. Resten af året skal planten ikke vandes. Temperaturen må på intet tidspunkt komme under 5° C.

(Eks.: Argyroderma, Conophytum, Lithops)

Vejledning 5: Planten kommer fra den sydlige halvkugle, hvorfor den vokser når vi har vinter. Det betyder, at den bedst klarer sig i vindueskarm, udestue eller drivhus, hvor temperaturen ikke kommer under 15° C om vinteren. Kræver en normal kaktus og sukkulent jordblanding – gerne pimpsten. Planten kræver en del lys. Vandingen begynder, når de første blade eller blomster viser sig, som regel i det tidlige efterår (september/oktober).  Når bladene begynder at gulne og visne indstilles vandingen. Planten skal  ikke vandes i vore sommermåneder, men kan overbruses med forstøver i meget varme perioder (højsommer).

(Eks.: Dioscorea, Othonna, Pelargonium, Sarcocaulon

Vejledning 6: Planten er epifytisk og vokser i toppen af træerne i regnskoven. I kultur er det bedste gromedie, kokosmuld, da det er porøst. Planten må ikke stå og soppe i vand, så det bedste er en hængepotte uden underskål. Brug en vandforstøver dagligt, hvis temperaturen flere dage er omkring 25° C. Gennemvand planten hver anden uge i vækstsæsonen. Om vinteren bør du anvende en vandforstøver en gang om ugen.

(Eks. Myrmecodia)

Vejledning 7: Planten er vinterhård i Danmark. Det betyder at den kan stå udenfor hele året. De fleste planter i denne kategori kan klare ned til – 15 °C, enkelte lidt koldere. Det er  vigtigt at planten står i en  lidt skrånende, porøs jordblanding bestående af grus og sten. Endvidere skal den holdes helt tørt fra oktober til marts/april. Det gøres bedst ved at sørge for en god ventilation, samt ved at anbringe en glasplade eller lignende over planten.

(Eks. forskellige Opuntia, Cylindropuntia, Echinocereus, Tephrocactus og Agaver)

Ordforklaringer:

 • porøs: vandet skal kunne løbe hurtigt gennem jordblandingen
 • mineralsk jord: pimpsten, lava, ler, kalk, små sten

Handelsbetingelser

Reklamation og kvalitet

Vi emballerer alle forsendelser forsvarligt. Skulle der mod forventning forekomme beskadigelse af planterne undervejs, så returner venligst de beskadigede planter, enten den samlede pakke for fuld refusion, eller den beskadigede del indenfor 3 dage efter modtagelse fra transportør. Udgifter ved returnering af planter refunderes ikke, men er for købers egen regning. 

Fortrydelsesret

Du har altid i henhold til dansk lov 14 dages fortrydelsesret på dine køb hos os, beregnet fra den dag hvor du har modtaget din pakke fra transportøren. Hvis du fortryder dit køb så skriv det til os, og vi refunderer beløbet ved modtagelse af de returnerede planter. Planterne skal returneres i samme stand, som du modtog dem i. Du vælger selv, hvordan du vil returnerer planterne. 

Du har 10 dage til at returnere planterne, efter du har meddelt os, at du ønsker at returnere dem. Da det drejer sig om levende planter, skal du passe dem omhyggeligt, indtil de returneres og sørge for forsvarlig forsendelse.

Du har som køber 2 års reklamationsret på alle andre varer end planter, hvis disse mod forventning ikke holder udover de 2 år. Almindelig brugsslidtage kan ikke reklameres.

Har du spørgsmål til handelsbetingelserne så kontakt os på cntrendplants@gmail.com

Sukkulente planter / Succulents plants

På denne side kan du købe mindre sukkulente planter. Ønsker du at se et forstørret billede af den enkelte plante, kan du højreklikke på billedet, så vises det i en ny fane.

OBS!! Den sukkulent du ser på billedet er ikke nødvendigvis den  plante du modtager, men  en lignende. Flere af sukkulenterne fåes i forskellige størrelser.

Har du spørgsmål til mig om de enkelte sukkulenter, bedes du kontakte mig via min mail: cntrendplants@gmail.com

Du har også mulighed for at se, hvordan planterne ser ud, når de bliver større. Ved den enkelte plante er der et link (her), der henviser til siden “Store og voksne planter”.  Billederne på den side er dels fra vor egen samling, dels fra naturen. Alle billeder er fra mit eget  fotoarkiv. Enkelte steder henviser jeg til eksterne hjemmesider.

Vil du vide mere om sukkulente planter, så klik på dette link til Nordisk Kaktus Selskab

Står der “Reserveret” ved en plante, betyder det, at den er bestilt af en anden kunde, men endnu ikke betalt. Efter 24 timer er den på salgsbordet igen, hvis der ikke er betalt.

Adenia glauca (Sydafrika)

Knoldsukkulent. Meget dekorativ, ikke mindst i denne størrelse. Den har allerede nu dannet det hvide nederst på knolden, hvilket er meget karakteristisk for planten.

 • Pris/price: 250 kr / 35 euro
 • Størrelse/Size: 7 cm i Ø
 • Pasning/ Cultivation: Vejledning 3A

Adenia globosa (Etiopien/Tanzania/Kenya/Somalia)

En spændende og flot knoldsukkuent, som sjældent ses til salg i denne størrelse. Knolden er grøn med hvide ”vorter”. Den kan blive op til 2,5 m i Ø. På stænglerne ses kraftige, tykke torne.

 • Pris/Price: 175 kr / 25 euro
 • Størrelse/Size: 15 cm høj
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 3A

Adenia spinosa (Sydafrika)

Stor og flot knoldsukkulent, der har fine tynde torne på de klatrende grene. Fra den store mørkgrønne knold vokser flere tynde grene ud. Yderst dekorativ sukkulent.

 • Pris/price: 1200 kr / 171 euro
 • Størrelse/Size: 15-17 cm i Ø
 • Pasning/ Cultivation: Vejledning 3A

Adenium arabicum(Yemen/Saudi Arabien)

Spændende stammesukkulent. Med tiden kan stammen blive mere flaskeformet. Farven på blomsten er en variation i pink.

 • Pris/Price: 75 kr / 10 euro
 • Størrelse/Size: 2-3 cm i Ø
 • Pasning / Cultivation: Vejledning 3A

Adenium socotranum (Socotra)

Endemisk sukkulent fra øen Socotra, som sjældent ses til salg. Se plante fra naturen her.

 • Pris/price: 160 kr / 23 euro
 • Størrelse/Size:  1,5 cm i Ø. Højde 3 cm
 • Pasning/Cultivation: : Vejledning 3A

Agave lophantha (USA og Mexico)

En meget dekorativ Agave, der nyder at stå udenfor om sommeren, helst i let skygge. Den kan blive over 1 meter i diameter, men det tager mange år

 • Pris/price: 50 kr / 7 euro
 • Størrelse/Size: 12-15 cm i Ø
 • Pasning/ Cultivation: Vejledning 3

Aloe acutissima v. antanimorensis (Madagascar) 

Skøn Aloe, der skyder flere stængler op fra basis og derfor bliver buskagtig. Får gul/orange blomster. Se større plante her.

 • Pris/prize: 50 kr/ 7 euro
 • Størrelse/size: 20 cm høj
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 3A

Aloe castillonae (Madagascar)

God og dekorativ i hængepotte. Får fine orangegule blomster. Se stor plante her. 

 • Pris/price: 40 kr/ 6 euro
 • Størrelse/size: står i en 6cm potte
 • Pasning/cultivation: Vejledning 3A

Aloe vera (bl.a. Sydafrika)

Medicinsk plante. Saften virker lindrende mod brændsår. Velegnet som stueplante.

 • Pris/price: 50 kr/7 euro
 • Størrelse/Size: min. 15 cm i Ø
 • Pasning/ Cultivation:  Vejledning 3

Crassula argentea (Sydafrika)

Dansk navn: Paradistræ eller Pengetræ. Velegnet som stueplante. Se stor plante her

 • Pris/price: 40 kr/ 6 euro
 • Størrelse/Size: 20 cm høj
 • PasningCultivation: Vejledning 3

Dioscorea elephantipes (Sydafrika)   

Den specielle træagtige knold har et dyrenavn som artsnavn. På dansk kaldes den elefantfod, selv om jeg synes, at den minder mere om et skildpaddeskjold. Vintervokser, der danner lange tynde stængler i efteråret, hvorpå der kommer små hjerteformede blade. Planten er lige begyndt at gå i dvale.

 • Pris/Price: 150 kr / 21 euro
 • Størrelse/Size: 5-6 cm i Ø
 • Pasning: Vejledning 5

Dorstenia crispa – rødlig (Somalia)

En spændende stammesukkulent med rødlige stængler. Villigt blomstrende med sine fine stjerneformede blomster hele sommeren.

 • Pris/Price: 50 kr / 7 euro
 • Størrelse/Size: 1-2 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 3A

Dorstenia gigas (Socotra)

Endemisk sjælden sukkulent fra øen Socotra . Udvikler sig med alderen til et lille træ. Se stor plante her.

 • Pris/Price: 295 kr/ 42 euro
 • Størrelse/Size: 15-20 cm høj
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 3A

Dorstenia gypsophila (Somalia)

Endemisk knoldsukkulent fra Somalia. I modsætning til mange andre Dorstenia er bladene tynde og lys blågrønne. Kan blive over 1 meter høj i naturen. Blomsten er stor og spinkel i udseende, men meget skøn. Opformeret i Tjekkiet.

 • Pris/Price: 350 kr/ 50 euro
 • Størrelse/Size: 1-2 cm i Ø, 4-5 cm høj
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 3A

Dorstenia horwoodii (Somalia)

En af de mest sjældne Dorstenia. Den vokser på lokaliteten Eyl i Somalia. Bladene er nærmest “savtakkede”, hvilket giver den et karakteristisk udtryk.

 • Pris/Price: 175 kr / 25 euro
 • Størrelse/Size: 2-3 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 1

Dorstenia lancifolia (Østafrika)

Stammesukkulent, der får sjove kantede blomster. Karakteristisk for denne art er de lange tynde lancetformede blade.

 • Pris/price: 50 kr/ 7 euro
 • Størrelse/Size: 1-2 cm i Ø
 • PasningCultivation: Vejledning 3A

Dracaena serrulata (Yemen)

Dansk navn: Yemens drageblodstræ. Endemisk fra det nordlige Yemen. Ses sjældent til salg i denne størrelse. Får med tiden en stamme, der er 20-30 cm i Ø. Se stor plante her.

 • Pris/price: 500 kr/ 70 euro
 • Størrelse/size: 60 cm høj
 • Pasning/cultivation: Vejledning 1

Eriospermum cooperi (Sydafrika)

Vintervoksende knoldsukkulent. Den får ofte kun et blad, men det bliver til gengæld så stort så det dækker hele knolden.  (Er ved at gå i dvale i maj)

 • Pris/price: 125 kr / 18 euro
 • Størrelse/Size: 4-6 cm i Ø
 • Pasning/ Cultivation: Vejledning 5

Euphorbia ankarensis (Madagascar)

Endemisk plante, idet den kun vokser i den nordlige del af Madagascar, nærmere bestemt Ankarana National Park. Dem vi sælger er frøformeret. Se stor plante her. 

 • Pris/Price: 80 kr/ 11 euro
 • Størrelse/Size: 1-2 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 3A

Euphorbia cremesii var. nova (Madagascar)

Sukkulent der har en knold, der kan blive op til 10 cm i diameter. Får en hvid/cremefarvet blomst.

 • Pris/price: 110 kr / 15 euro
 • Størrelse/size: knold: 1 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 3A

Euphorbia decaryi (Madagascar)

Endemisk på Madagascar. Dekorativ lavtvoksende Euphorbia. Danner små tuer. Bladene er fint krøllede i kanten. Se stor plante her.

 • Pris/price: 40 kr/ 6 euro
 • Størrelse/Size: står i 7 cm potte
 • PasningCultivation: Vejledning 3A

Euphorbia decidua (Angola, Zimbabwe, Zambia)

Knoldsukkulent, der i naturen gemmer det meste af knolden under jordoverfladen. Navnet ”decidua” henviser til at den har to stadier. Et hvor den får blade og et hvor den ikke har blade. Dem jeg sælger her er unge eksemplarer, hvorfor nogle af dem har dannet blade. Der ses ikke blade ved ældre planter.

 • Pris/price: 180 kr/26 euro
 • Størrelse/Size: caudex: 2-3 cm i Ø
 • PasningCultivation: Vejledning 3A

Euphorbia enopla (Sydafrika)

Fin sukkulent, der laver nye skud fra basis og med tiden bliver helt buskagtig. Dekorativ med de rødbrune torne

 • Pris/price: 20 kr / 3 euro
 • Størrelse/Size: 5-8 cm høj
 • Pasning/ Cultivation: Vejledning 3A

Euphorbia gymnocalycioides (Etiopien)

Podet sukkulent der minder meget om kaktussen Gymnocalycium, hvorfor den har fået sit artsnavn. De små blomster vokser frem på små stængler mellem vorterne. Ses sjældent udbudt til salg.

 • Pris/Price: 150 kr / 20 euro
 • Størrelse/Size: 2 cm i Ø
 • Pasning: Vejledning 3A

Euphorbia inermis (Østafrika)

Hører under Medusa typerne indenfor Euphorbia, på grund af dens runde hoved, hvorfra der vokser mange arme ud. Får små hvide blomster

 • Pris/price: 70 kr / 10 euro
 • Størrelse/Size: 12-15 cm i Ø (hele planten)
 • Pasning/ Cultivation: Vejledning 3A

Euphorbia knuthii (Sydafrika/Mozambique)

Meget dekorativ knoldsukkulent, der er kendetegnet ved den lysgrønne stribe på de 3-4 kantede grene.

 • Pris/Price: 65 kr/ 9 euro
 • Størrelse/Size: 3 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 3A

Euphorbia piscidermis (Etiopien)

Podet. På dansk kaldes den ”fiskeskæl” Euphorbia, på grund af dens karakteristiske udtryk. En smuk og dekorativ sukkulent.

 • Pris/price: 140 kr / 20 euro
 • Størrelse/Size: 1-2 cm i Ø
 • Pasning/ Cultivation: Vejledning 3A

Euphorbia ramena sp. nova (Madagascar)

Endemisk plante fundet i 2015. Vokser kun i den nordlige del af Madagascar, nærmere bestemt i ”Red Tsingy”. Ramena betyder rød. Bemærk den har helt usædvanligt røde børster i toppen af caudex. Meget sjælden.

 • Pris/Price: 125 kr/ 18 euro
 • Størrelse/Size:1 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 3A

Euphorbia stellata (Østafrika)

En dejlig knoldsukkulent. Hvert forår skyder den nye fine blade/arme frem. Se stor plante her.

 • Pris/Price: 65 kr / 9 euro
 • Størrelse/Size: 2 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 3A

Euphorbia turbiniformis (Somalia)

En podet sukkulent, da den er svær at holde på egen rod. Plantelegemet er helt glat og i brunlige nuancer. En plante som sjældent ses til salg

 • Pris/price: 295 kr/ 42 euro
 • Størrelse/Size: 2,5 cm i Ø
 • PasningCultivation: Vejledning 3A

Fockea natalensis (østlige Sydafrika) 

Knolden minder om toppen af en kokosnød. En dekorativ plante i samlingen på grund af bladenes mørk lilla bagside.

 • Pris/Price: 80 kr / 11 euro
 • Størrelse/Size: 3-4 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 3A

Gasteria sp. (Sydafrika)

En sød og taknemmelig sukkulent, der gerne vil have lys, men ikke direkte sol for lang tid af gangen. Den klarer sig fint i vindueskarmen.

 • Pris/price: 40 kr/ 6 euro
 • Størrelse/Size: står i 9 cm potte
 • PasningCultivation: Vejledning 3

Graptopetalum superbum (Mexico)

En skøn sukkulent der elsker sol og som bare bliver flottere og flottere jo større den bliver. Får små smukke stjerneformede blomster.

 • Pris/price: 20 kr / 3 euro
 • Størrelse/Size: Roset 3-4 cm i Ø
 • Pasning/ Cultivation: Vejledning 3

Haemanthus albiflos (Sydafrika)

Løgplante. Danner konstant nye løg nede i jorden. Får flotte hvide blomster omkring juletid. Kaldes også malerkost. Velegnet som stueplante. Se stor plante her.

 • Pris/price: 40 kr/6 euro
 • Størrelse/Size: ca. 25 cm høj
 • PasningCultivation: Vejledning 3

Haemanthus deformis (Sydafrika)

Løgplante. Dens særkende er, at bladene næsten ligger vandret lige over jordoverfladen. Får en hvid blomst. Velegnet som stueplante.

 • Pris/price: 40 kr / 6 euro
 • Størrelse/Size: står i 8 cm potte
 • Pasning/ Cultivation: Vejledning 3

Kleinia sp. (Kenya)

Knoldsukkulent, hvis lilla marmorerede blågrønne blade er tykke og ”flæskede”.

 • Pris/price: 60 kr / 7 euro
 • Størrelse/Size: 2-4 cm i Ø
 • Pasning/ Cultivation: Vejledning 3A

Nolina recurvata (Mexico)

Kaldes også flasketræ eller elefantfod. Den, der er vist her, er 25 cm i Ø

 • Pris/price: 700 kr/ 100 euro
 • Størrelse/Size: 25 cm i Ø og 80 cm høj
 • PasningCultivation: Vejledning 3

Nolina recurvata (Mexico)

Kaldes også flasketræ eller elefantfod. Den, der er vist her, er 25 cm i Ø

 • Pris/price: 2000 kr/ 285 euro
 • Størrelse/Size: 35 cm i Ø og 120 cm høj
 • PasningCultivation: Vejledning 3

Orbea decaisneana (Nordlige Afrika)

Hører til Asclepiadaceae familien. De marmorerede stængler danner en perfekt baggrund for de rødbrune blomster, når de viser sig.

 • Pris/price: 30 kr / 4 euro
 • Størrelse/size: står i 6 cm potte
 • Pasning/cultivation: Vejledning 3A

Othonna cremnophylla (Sydafrika/Namibia)

Spændende stammesukkulent med grålige blade. Et særligt kendetegn ved denne sukkulent er spidsen af grenene, der er hvide og ligner en klat flødeskum. OBS!! Vintervokser.

 • Pris/price: 120 kr / 17 euro
 • Størrelse/Size: 3-5 cm i Ø, 1-2 cm høj
 • Pasning/ Cultivation: Vejledning 5

Othonna euphorbioides (Sydafrika/Namibia)

Spændende og dekorativ knoldsukkulent. OBS!! Vintervokser. Se stor plante her.

 • Pris/Price: 65 kr/ 9 euro
 • Størrelse/Size: 3-5 cm høj
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 5

Othonna herrei (Sydafrika/Namibia)

Stammesukkulent med en meget speciel og flot stamme, der er brunlig og knudret som om den bestod af tykke torne. OBS!! Vintervokser.

 • Pris/Price: 110 kr / 15 euro
 • Størrelse/Size: 1-2 cm i Ø, 2-3 cm høj
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 5

Othonna triplinervia (Sydafrika)

Spændende og smuk knoldsukkulent. Flaskeformet. Bemærk den flotte blålige underside af bladene. OBS!! Vintervokser

 • Pris/Price: 65 kr/ 9 euro
 • Størrelse/Size: 2 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 5

Pachypodium eburneum (Madagascar)

En af de smukkeste og mest spændende Pachypodium, hvis du spørger mig. Ligner en importplante, men er opformeret i Mellemøsten. Dem jeg lige nu har på salgsbordet minder meget om Pachypodium brevicaule. 

 • Pris/Price: 350 kr / 50 euro
 • Størrelse/Size: 5 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 3A

Sansevieria aff. ehrenbergii compact (Sydafrika)

Skøn sukkulent, der er i familie med ”Svigermors skarpe tunge”. Her er bladene grågrønne og blomsten er ligeledes grågrøn men med rødlige aftegninger.

 • Pris/price: 95 kr / 13 euro
 • Størrelse/Size: 5-7 cm i Ø
 • Pasning/ Cultivation: Vejledning 3

Sansevieria fischeri (Østafrika)

Dekorativ og spændende sukkulent, der får en blomsterstængel med smukke hvide blomster.

 • Pris/price: 50 kr/7 euro
 • Størrelse/Size: 7-9 cm i Ø
 • PasningCultivation: Vejledning 3

Sarcocaulon peniculinum (Namibia) 

En af de mest sjældne Sarcocaulon og samtidig en af de mindste.  Planten er frøformeret i EU. Da den er vintervokser, skal den holdes tørt i vores sommerperiode. Når den begynder at få små blade, bør den i begyndelsen forsigtig overbruses. Den får fine lyserøde blomster.

 • Pris/price: 900 kr / 128 euro
 • Størrelse/Size: 1-2 cm i Ø, 3-4 cm høj
 • Pasning/ Cultivation: Vejledning 5

Seyrigia humbertii very hairy form  (Madagascar)

En knoldsukkulent der sjældent ses i samlinger. Ikke destro mindre er den ret dekorativ med sin lange grå tynde stængler. Blomsterne er små orange eller lysrøde. Knolden gemmer sig under jorden og er dermed  plantens vandreservoir.

 • Pris/price: 50 kr / 7 euro
 • Størrelse/Size: 9 cm potte
 • Pasning/ Cultivation: Vejledning 3A

Talinum aff. caffrum (Tanzania)

Dekorativ og fin knoldsukkulent der får store gule blomster.

 • Pris/Price: Reserveret
 • Størrelse/Size: 4 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 3A

Tylecodon bucholtziana (Sydafrika/Namibia)

Buskagtig stammesukkulent med led der let falder af, men som let rodfæstes bagefter. Blomstrer med en tubelignende blomst der er hvid med røde strejf.

 • Pris/price:40 kr / 5 euro
 • Størrelse/Size: 5-6 cm høj
 • PasningCultivation: Vejledning 5

Kaktus / Cactus

På denne side kan du købe forskellige kaktus. Nogle vokser på egen rod, mens andre er podet på en anden kaktus. Grunden til de er podet er, at de kan være svære at holde liv i på egen rod.

OBS!! Den kaktus du ser på billedet er ikke nødvendigvis den  plante du modtager, men  en lignende. Flere af dem fåes i forskellige størrelser.

Har du spørgsmål til mig om de enkelte kaktus, bedes du kontakte mig via min mail: cntrendplants@gmail.com

Ønsker du at se et forstørret billede af den enkelte kaktus, kan du højreklikke på billedet, så vises det i en ny fane.

Du har også mulighed for at se, hvordan kaktusserne ser ud, når de bliver større. Ved den enkelte kaktus er der et link (her), der henviser til siden “Store og voksne planter”. Billederne på den side er dels fra vor egen samling, dels fra naturen. Alle billeder er fra mit eget  fotoarkiv.

Vil du vide mere om kaktus, så klik på linket her til Nordisk Kaktus Selskab

Står der “Reserveret” ved en plante, betyder det, at den er bestilt af en anden kunde, men endnu ikke betalt. Efter 24 timer er den på salgsbordet igen, hvis der ikke er betalt.

Ariocarpus fissuratus (Mexico)

Kaktus, med stor roerod, der anvendes som vandreservoir. Vorterne er flade og giver derfor udseende af en stjerne. Får lyserød blomst. Se blomstrende plante her.

 • Pris/price: 175 kr / 25 euro
 • Størrelse/Size: 4-5 cm i Ø
 • PasningCultivation: Vejledning 1

Ariocarpus furfuraceus (Mexico)

Kaktus, med stor roerod, der anvendes som vandreservoir. Får hvid til lys pink blomst. Se stor plante her.

 • Pris/price: 150 kr / 21 euro
 • Størrelse/Size: 7 cm i Ø
 • Pasning: Vejledning 1

Ariocarpus kotschoubeyanus (Mexico)

Kaktus, med stor roerod, der anvendes som vandreservoir.  Får lyserød blomst. Se blomstrende plante her.

 • Pris/Price: 40 kr/ 6 euro
 • Størrelse/Size: 2 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 1

Ariocarpus retusus (Mexico)

Kaktus, med stor roerod, der anvendes som vandreservoir. Får hvidlig blomst. Se stor plante her.

 • Pris/price: 175 kr / 25 euro
 • Størrelse/Size: 5-6 cm i Ø
 • PasningCultivation:  Vejledning 1

Ariocarpus trigonus (Mexico)

Kaktus, med stor roerod, der anvendes som vandreservoir. Får gul blomster.  Se stor plante her.

 • Pris/price:  150 kr / 21 euro
 • Størrelse/Size: 7 cm i Ø
 • PasningCultivation: Vejledning 1

Ariocarpus trigonus v. elongatus (Mexico) 

Kaktus, med stor roerod, der anvendes som vandreservoir. Får gullige blomster. Se stor plante her.

 • Pris/Price 140 kr / 20 euro
 • Størrelse/Size: 7 cm i Ø
 • Pasning/CultivationVejledning 1

Ariocarpus trigonus v. minor (Mexico)     

Kaktus, med stor roerod, der anvendes som vandreservoir. Får gul blomster. Vorterne vokser næsten lodret op fra roden. Se stor plante her.

 • Pris/Price 140 kr / 20 euro
 • Størrelse/Size: 5 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 1

Astrophytum asterias (Mexico)

Kaktus på egen rod. Har fået sit navn efter det græske ”aster”, der betyder stjerne, på grund af plantens fine stjernemønster. Får smuk gul blomst med rød midte.

 • Pris/Price: 50 kr / 7 euro
 • Størrelse/Size: 2-3 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 1

Aztekium ritteri (Mexico)

Kaktus på egen rod. Sjælden, spændende og endemisk kaktus der kun vokser i staten Nuevo Leon. Langsomt voksende. Bliver op til 5 cm i Ø. 

 • Pris/Price: 65 kr / 9 euro
 • Størrelse/Size: 1 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 1

Aztekium valdezii (Mexico)

Kaktus på egen rod. Endemisk og meget sjælden kaktus, der kun vokser på et ufremkommeligt og meget begrænset område i staten Nuevo Leon. Opdaget i 2011. Se blomstrende kaktus her.

 • Pris/Price: 75 kr/ 10 euro
 • Størrelse/Size: 0,5-1 cm i Ø 
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 1

Copiapoa alticostata (Chile)

Smuk med sine kraftige sorte torne mod det grønne plantelegeme.

 • Pris/price: 60 kr / 8 euro
 • Størrelse/Size: 2,5 cm i Ø
 • PasningCultivation: Vejledning 2

Denmoza rhodacantha (Argentina)

Kaktussens artsnavn henviser til dens fine rødlige tornedragt, der dog kan variere en del.

 • Pris/price: 60 kr / 8 euro
 • Størrelse/Size: 2,5 cm i Ø
 • PasningCultivation: Vejledning 2

Echinomastus macdowellii (Mexico) 

Skøn og flot (stikkende) kaktus med lange hvide torne. Den får en pink farvet blomst. Stor størrelse.

 • Pris/price: 40 kr / 6 euro
 • Størrelse/Size: 8 cm i Ø
 • PasningCultivation: Vejledning 1

Epithelantha unguispina (Mexico/USA)

En køn lille kaktus, der danner små grupper. Får små hvide blomster og derefter røde frugter. Når den bliver større, bliver spidserne af tornene sorte.

 • Pris/Price: 50 kr / 7 euro
 • Størrelse/Size: 1 cm i Ø 
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 1

Hildewintera colodemononis (Bolivia)

Stikling med rod. Kendt under navnet ”Slangekaktus” eller ”Monkey Tail”. Får flotte røde blomster.

 • Pris/price: 50 kr / 7 euro
 • Størrelse/size: 20-25 cm lang
 • Pasning/cultivation: Vejledning 1

Lophophora diffusa (Mexico)

Den Lophophora der vokser mest sydligt, helt ned til staten Querétaro i Mexico. Plantelegemet er ligeledes lysere e. nd de øvrige Lophophora. Får hvid blomst.

 • Pris/Price: 50 kr / 7 euro
 • Størrelse/Size: 1 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 1

Lophophora frichii (Mexico)

En af de få Lophophora, der får en lyserød blomst.

 • Pris/Price: 40 kr / 6 euro
 • Størrelse/Size: 1 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 1

Lophophora williamsii (Mexico)

Blomstrer i denne størrelse. Blomsten er hvid med rødlig midterstribe. Se plante fra naturen her

 • Pris/Price: 70 kr / 10 euro
 • Størrelse/Size: 3 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 1

Lophophora williamsii (Mexico)

Blomstrer i denne størrelse. Blomsten er hvid med rødlig midterstribe. Se plante fra naturen her.

 • Pris/Price: 125 kr / 18 euro
 • Størrelse/Size: 5 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 1

Mammillaria breviplumosa (Mexico)

Podet kaktus. Uhyre sjælden og først opdaget i 2016. Den har fjerlignende flade torne. Minder meget om Mammillaria sanchez-mejoradae, men vokser 300 km vest for denne. Får en meget stor rødlig blomst.

 • Pris/Prize: 75 kr / 10 euro
 • Størrelse/Size: 2 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 1

Mammillaria hermosana (Mexico)

Kaktus på egen rod. Sjælden som ikke-podet. Tætsiddende flad tornedragt. Får stor hvid blomst med rødlige aftegninger som minder om blomsten hos Mam. breviplumosa. Kan blomstre i denne størrelse.

 • Pris/Price: 60 kr/ 8 euro
 • Størrelse/Size: 2 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 1

Mammillaria herrerae (Mexico)

Den tætte hvide tornedragt får kaktussen til at minde om en golkugle. Den får en fin lysrød blomst.

 • Pris/Price: 50 kr / 7 euro
 • Størrelse/Size: 1 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 1

Mammillaria saboae (Mexico)

Kaktus på egen rod. Den udmærker sig ved at være meget villig og tidlig blomstrende. Den hører til de storblomstrede Mammillaria og blomsten er ligesom hos mange andre lillarød. Den danner let grupper.

 • Pris/Price: 50 kr / 7 euro
 • Størrelse/Size: 1-2 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 1

Mammillaria saboae subsp. goldii (Mexico)

Storblomstret kaktus. En af de første Mammillaria der blomstrer hvert år!! Se blomstrende plante her.

 • Pris/Price: 50 kr / 7 euro
 • Størrelse/Size: 1-1,5 cm i Ø

Mammillaria saboae v. haudeana (Mexico)

Denne variant af Mammillaria saboae bliver større end de øvrige M. saboae varianter. Også blomsten er større end de øvrige

 •  Pris/price: 50 kr / 7 euro
 • Størrelse/Size: 1-2 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 1

Mammillaria theresae (Mexico)

Kaktus på egen rod. En af de mindste Mammillaria, der blomstrer med en meget stor og flot pink blomst. Karakteristisk med de fjerlignende torne. Se kaktus i naturen her.

 • Pris/Price: 50 kr / 7 euro
 • Størrelse/Size: 1-2 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 1

Obregonia denegrii (Mexico)   

Kaktus på egen rod. I denne størrelse kan den blomstre. Dansk navn: ananaskaktus. Se stor plante her

 • Pris/Price: 250 kr / 35 euro
 • Størrelse/Size: 5-6 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 1

Parodia gibbulosa (Bolivia)

Podet. Ses også under navnet Parodia gibbulosoides. En dejlig kaktus. Blomstrer i denne størrelse med fine gule blomster. Se blomstrende plante her.

 • Pris/price: 120 kr / 17 euro
 • Størrelse/Size: 3 cm i Ø
 • PasningCultivation: Vejledning 2

Selenicereus grandiflorus (Mexico)

Stikling uden rod. Dansk navn: Nattens dronning. Den viste plante er fra min private samling.

 • Pris/price: 40 kr / 6 euro
 • Størrelse/Size: 20-30 cm
 • PasningCultivation: Vejledning 3

Strombocactus corregidorae (Mexico)

Kaktus opdaget i 2010. I modsætning til dens nære slægtning Strombocactus disciformis, får den ikke blot længere torne, men bliver også betydelig større. En meget smuk kaktus! Sjælden frøplante på egen rod!

 • Pris/Price: 50 kr / 7 euro
 • Størrelse/Size: 1 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 1

Strombocactus esperanzae (Mexico)

Kaktus på egen rod. Minder til forveksling om sin nære slægtning Strombocactus disciformis. Først når blomsten åbner sig ser man tydeligt forskellen. Blomst er lyslilla og meget smuk.

 • Pris/ Price: 50 kr / 7 euro
 • Størrelse/Size: 1 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 1

Strombocactus esperanzae (Mexico)

Podet kaktus. Minder til forveksling om sin nære slægtning Strombocactus disciformis. Først når blomsten åbner sig ser man tydeligt forskellen. Blomst er lyslilla og meget smuk.

 • Pris/ Price: 40 kr / 6 euro
 • Størrelse/Size: 2 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 1

Thelocactus nidulans (Mexico)

Meget dekorativ kaktus på grund af dens specielle ribber og de lange torne. Får hvid blomst.

 • Pris/price: 60 kr / 8 euro
 • Størrelse/Size: 7 cm i Ø
 • PasningCultivation: Vejledning 1

Trichocereus pachanoi (Peru/Argentina/Ecuador m.fl.)

På dansk går den under navnet San Pedro – kaktus. Søjlekaktus med proviens fra København Botaniske Have. Stikling uden rod.

 • Pris/ Price: 150 kr / 21 euro
 • Størrelse/Size: 30-50 cm høj, 5-6 cm i Ø
 • Pasning /Cultivation: Vejledning 1

Turbinicarpus alonsoi (Mexico)

Kaktus på egen rod. Endemisk i et lille område i staten Guanajuato. Vorterne er flade og kan minde en smule om vorterne på Obregonia. Når den blomstrer ved man det er en Turbinicarpus, for blomsten er flot lyserød. Blomstrer i denne størrelse.

 • Pris/Price: 40 kr / 6 euro   
 • Størrelse/Size: 2-3 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 1

Turbinicarpus heliae (Mexico)

Kaktus på egen rod, der får en stor hvid blomst med brunlige toner nuancer. Nyopdaget i 2014 og en af de mindste i slægten Turbinicarpus. Sjælden.

 • Pris/Price: 50 kr / 7 euro
 • Størrelse/Size: 1 cm i Ø
 • Pasning: Vejledning 1

Turbinicarpus valdezianus (Mexico)

Kaktus på egen rod. Smuk med de korte fjerlignende torne der næsten dækker plantelegemet. En af de mindste kaktus. Bliver kun op til 2 cm i Ø. Blomstrer i denne størrelse.

 • Pris/Price: 40 kr / 6 euro
 • Størrelse/Size: 1-2 cm i Ø
 • Pasning/Cultivation: Vejledning 1

Store og voksne kaktus og sukkulenter

Planter på denne side er ikke til salg. Til gengæld kan du se, hvordan den plante du ønkser at købe ser ud, når den bliver større/ blomstrer/ eller måske hvordan den ser ud i naturen.

Nogle af dem står i vort eget hjem, andre har jeg fotograferet på en af vore dejlige ture rundt i verden.

Adenia ballyi (Somalia). Denne skønne plante har vi haft i mange år. Det er en fantasisk knoldsukkulent, synes vi. Blomsterne er ikke noget at råbe hurra for, men knolden – den fryder vort blik, hver gang vi ser i den retning.

Adenia pechuelii (Namibia). På vores tur i 2019 besøgte vi bl.a. Namibia og så denne kæmpe højt oppe på en bjergside. Over en meter i diameter, men vi så kun den ene – desværre. Vi glemmer aldrig den oplevelse.

Agave albopilosa (Mexico). En af de mindste og kønneste Agaver. Den på billedet er fra vores tur til Mexico i 2022 og er ca. 20 cm i diameter. På vorterne/spidserne kan du se de hvordan den uldede spids har åbnet sig. En dejlig plante, som kun sjældent ses til salg.

Agave pumila (Mexico). I følge fagfolk er denne art måske en naturhybrid mellem Agave lechuguilla og Agave victoriae-regina, fordi den aldrig er fundet i naturen.  Pyt med det. Planten I ser her, står i vor udestue og vi nyder synet af den hver dag.

Aloe acutissima v. antanimorensis (Madagascar). Ligesom dens fætter, Aloe vera, sætter den lange blomsterstængler op, hvorfra flere blomster åbner sig. Blomsterne er ikke store, men der er mange af dem, og bare det at den kan finde på at blomstre i den kolde tid (hos os) gør, at jeg holder meget af denne plante. Den vokser på den sydlige halvkugle, i den nordvestlige del af Madagascar.

Aloe castillonae. (Madagascar) Denne skønne plante står i vor vindueskarm og skyder hvert år flere arme frem fra midten. Som I kan se blomstrer den med de sødeste orangegule blomster.

Aloe dichotoma. (Namibia) Dette billede er fra vor rejse til Sydafrika og Namibia i efteråret 2019. Alle de planter som ses på billedet er Aloe dichotoma – og de er gamle, op til 80 år

Ariocarpus agavoides (Mexico). Somme tider følger heldet de tossede og det var præcis min tanke, da vi fandt denne sjældne Ariocarpus i 2008. Vi fik lidt hjælp, for vi havde fået fat i GPS data, derfor vidste vi så nogenlunde hvor vi skulle lede efter den. Denne plante stod blandt sten, de fleste andre vi så gemte sig i det visne græs.

Ariocarpus bravoanus (Mexico). Denne fine kaktus findes kun på ganske få lokaliteter i Mexico. Takket være GPS data fandt vi den i 2008. Der stod ikke mange planter på stedet, så vi nøjedes med at kigge og tage en masse billeder. Vi håber de stadig står der.

Ariocarpus bravoanus ssp. hintonii (Mexico). Et flot stjernemønster fik os til at spærre øjnene op, da vi i 2006 så denne flotte Ariocarpus. Med det samme var vi klar over, at den ikke hørte til de mest almindelige, faktisk er den ret sjælden og det gjorde bestemt ikke glæden mindre.

Ariocarpus fissuratus (Mexico). På vores tur til Mexico i 2008 var vi heldige at finde denne store gruppe. Det er kun lige vorterne der er over jorden, resten er gemt under den, så der ikke sker så stor fordampning fra roeroden.

Ariocarpus fissuratus v. intermedius (Mexico) Billedet er fra vores tur til Mexico i 2006. Det var ikke fordi vi fandt så mange af denne varietet, men dem vi fandt, så ud som om de kom direkte fra et gartneri – men det gjorde de ikke!!

Ariocarpus fissuratus v. lloydii (Mexico). I 2006 var vi i Mexico og på en stor flad slette var der en bakke, som vi bare måtte ind og kigge nærmere på. Det var umagen værd, for blandt klipperne stod denne fine kaktus og gemte sig.

Ariocarpus furfuraceus (Mexico). Vi fandt ikke bare én, men mange på en lille bakke i staten Nuevo Leon i 2006 og mange af dem blomstrede eller stod i knop. Denne var ca. 20 cm i Ø. Ariocarpus blomstrer i vore efterårsmåneder og vi besøgte netop stedet i oktober/november.

Ariocarpus kotschoubeyanus (Mexico). Ved et rent held fandt vi denne i Mexico i 2006. Som den skarpe iagttager nok forstår, så er de ret svære at finde i naturen, da de ofte vokser i udtørrede flodlejer. Det fine sand dækker nemt store dele af den lille plante. Når de blomstrer er det meget nemmere, blomsten er nemlig violet.

Ariocarpus retusus.  (Mexico) Som kaktusnørd er der et sted man skal besøge, når man gæster Mexico. Et stort vejkryds der hedder Huizache. Der er en meget stor variation af kaktus. Dette foto er fra 2006.

Ariocarpus scaphirostris (Mexico). Ved et rent tilfælde og kun fordi planten var i blomst, fandt vi den i 2006. På billedet står der mindst 5 planter. Kan du finde dem alle?

Ariocarpus trigonus (Mexico). I 2009 fandt vi denne Ariocarpus næsten skjult af sand og ler. Kun de spidse vorter fortæller, at her står en af de flotteste Ariocarpus.

Astrophytum asterias (Mexico). Vi var i Mexico i både 2008 og 2009 og begge gange besøgte vi steder, hvor Astrophytum asterias vokser. Fine store og flotte planter. Det ene sted voksede der også Ariocarpus trigonus. En dejlig sidegevinst.

Aztekium hintonii (Mexico). Vi så første gang denne smukke kaktus i naturen i 2006 og vi blev forelskede med det samme. Den er først fundet i 1991 og der stod mange af dem på den lokalitet vi fandt. Skønt!! 

Aztekium ritteri (Mexico). Vokser på stejle klippeskrænter og som du kan se på billedet, nærmest mejslet ind i væggen. Vi havde aldrig fundet dette sted uden vores gode guide Rodrigo Gonzales i 2022. Han ledte os via en smal slugt langt ind mellem bjergene og pludselig stod vi ved siden af dem – i øjenhøjde. Bestemt et af turens højdepunkter. Nu kender vi denne lokalitet, men der er helt sikkert mange, som ikke er blevet fundet endnu – og det er rart at vide!

Aztekium valdezii (Mexico). Denne kaktus er først fundet i 2011. Den vokser i et meget lille og ufremkommeligt område i det nordlige Mexico.

Ceiba aesculifolia ssp. parviflora (Mexico/Guatemala)

Denne fantastiske plante så vi i Mexico i maj 2022 og først da jeg mødte den som frøøplante året efter, blev jeg klar over hvor fantastisk den er. Med tiden bliver den et træ med torne der er 2-3 cm i Ø og op til 5 cm lange. Jeg syntes det er en imponerende sukkulent.

Crassula argentea. Vi har haft denne plante i mindst 20 år, så den var på størrelse med den vi sælger nu. Den er ca. 60cm i Ø og 100 cm høj. Den blomstrer omkring juletid. 

Discocactus horstii (Brasilien). En af de mest populære Discocactus på grund af dens mørke plantelegeme og hvide tætliggende torne. Den udsender en skøn vanilleduft, når den blomstrer. Natblomstrende.

Dorstenia hildebrandtii crispa (Tanzania). Vi har haft denne plante i snart 10 år. Dens udseende, med de mange stængler fra knolden,  giver anledning til megen undring hos vore gæster. En skøn og anderledes plante, som fint trives i vindueskarmen.

Dracaena serrulata (Yemen). Denne plante fik vi for ca. 15 år siden, som en lille frøplante. Dengang var den 15 cm høj og havde 4 blade. I dag er den 100 cm høj og ca. 60 cm i Ø. Den er frit udplantet og det er jeg ret sikker på den godt kan lide.

Echinocactus horizonthalonius (Mexico). Vi fandt denne smukke kaktus i 2009. Den er stor, ca. 15 cm i Ø og 20 cm høj. Det er mit gamle, slidte kameraetui der ligger til venstre for planten.

Echinocereus rigidissimus (nordlige Mexico og USA). En stor flot gruppe fra den nordlige del af Mexico, nærmere bestemt Chihuahua. Vi besøgte stedet i 2009.

Epithelantha micromeris (Mexico). Billedet er fra 2008, hvor vi besøgte Mexico med et par gode venner. Epithelantha får små hvide blomster, men dens frugter, ja de lyser op og kræver opmærksomhed.

Euphorbia decaryi (Madagascar) Denne store plante står i min egen samling. Den skyder konstant nye stængler op og bliver derfor større og større for hver dag der går. I naturen kan den brede sig ud over et stort område.

Gasteria rawlinsonii. (Sydøstafrika). I naturen vokser denne plante på en klippevæk, hvilket er grunden til, at vores er placeret i en hængepotte.

Leuchtenbergia principis (Mexico) I 2009 fandt vi et lille område, hvor der stod en del Leuchtenbergia. Den du ser på billedet stod frit og var forholdsvis nem at få øje på. Andre var skjult i vissent græs og altså meget svære at se.

Lophophora diffusa (Mexico). Billedet er fra vores tur i 2009, hvor vi fandt enkelte planter i staten Querétaro. Det er den sydligst voksende Lophophora. Den har færre eller næsten ingen ribber og plantelegemet er ofte gulgrønt.

Lophophora williamsii (Mexico). Det er den Lophophora der er mest udbredt og vi har set den på alle vore rejser til Mexico. Enkeltvis eller som her i store grupper. Lige betagende hver gang. Billedet her er fra det nordlige Mexico, hvor solen brænder kragtigt, derfor er planten også lidt “solbrændt”.

Mammillaria goldii (Mexico). En af de storblomstrede Mammaillaria og den er ganske blomstervillig. Køb den, hvis du møder den på din vej.

Mammillaria hernandezii (Mexico). Denne plante står og blomstrer i vor udestue. Vi har den podet, fordi den kan være lidt svær at holde liv i på egen rod.

Mammillaria theresae (Mexico). Efter megen søgen fandt vi denne lille plante på vor rejse til Mexico i 2009. Den bliver max. 1,5-2 cm i diameter og er således en af de mindste Mammillaria. Dens blomst er pink og meget stor, ca. 3 cm i Ø.

Obregonia denegrii (Mexico). Det er sjældent man møder så store Obregonia i kultur. Denne er ca. 20 cm i Ø. Vi så den på vor tur til Mexico i 2009. Et imponerende syn.

Pachypodium brevicaule (Madagascar). I 2012 besøgte jeg Madagascar sammen med min mand. På et torv kom en mand pludselig cyklende med en hel kurvfuld. Sørgeligt, for vi kunne ikke købe dem med hjem. De er totalfredet, men for ham var de mad på bordet.

Pachypodium namaquanum (Sydafrika/Namibia). I 2019 var jeg så heldig at komme helt tæt på denne fantastisk plante. I Richtersveld nationalpark kørte vi igennem et pas, som benævnes Halfmen Pass. Det er netop Pachypodium namaquanum, der hentydes til i navnet Halfmen.

Parodia gibbulosoides (Bolivia). Det er nok en af mine yndlingskaktus, ikke mindst på grund af blomsterne. Den har blomstret hvert år siden jeg købte den, og hver gang med den tæthed af blomster som ses på billedet her. Tornene er rødbrune og giver en fin kontrast til blomsternes gule farve.

Pelargonium triste (Sydafrika). Utrolig hvor meget der gemmer sig under jordoverfladen. En af mine medrejsende (Finn Larsen) til Sydafrika og Namibia i 2019, fik lyst til at se hvad der gemte sig under det grønne løv. Efter en del graven fandt han denne kæmpe knold. Vi dækkede den pænt til efter at have fotograferet den. Så den er der skam endnu.

Pelechyphora assiliformis (Mexico). Tornedragten viser tydeligt, hvorfor den på dansk kaldes bænkebiderkaktus. Med tiden danner den tuer ligesom den på billedet. I kultur ses den ofte podet, da den kan være svær at holde på egen rod.

Pelechyphora strobiliformis (Mexico). Billedet er fra 2008 hvor vi besøgte Mexico med et par af vore gode venner. Planterne var så pæne at de så ud til at komme fra et gartneri – men det gjorde de ikke. De stod på en bakke, langt væk fra alting – og det er nok derfor de står der endnu.

Pygmaeocereus bieblii (Peru). Endnu en af mine ynglingskaktus. Både de fine hvide blomster,  men også tornedragten gør denne plante til noget helt særligt. Desværre holder blomsten kun en dag, men til gengæld er der hele tíden nye knopper på vej. Det opvejer bestemt den korte holdbarhed.

Strombocactus disciformis (Mexico). En klippeskråning fyldt med disse blålige planter, var hvad der mødte os i 2008. Vi har aldrig set så mange kaktus på et sted. Det var et imponerende syn. Store og små planter imellem hinanden. Forhåbentlig står de der også næste gang vi kommer til Mexico.

Turbinicarpus lophophoroides (Mexico). Denne kaktus havde trukket sig helt ned i jorden, så det var først når vi stod lige ved siden af den, at vi opdagede den var der. Der stod flere af samme art på atdet og alle ar trukket helt ned i jorden. Billedet er fra vores tur i 2009.