Order – Delivery – Trading terms

How to order?

We only ship within EU!

First you choose on the different sites, which plants you want to buy and do following:

On the e-mail to cntrendplants@gmail.com you write:

 • Your name.
 • Adress.
 • Your e-mail
 • Phone number
 • Plants you want to buy.

You send the e-mail and will then receive an order confirmation with what we can deliver, costs and how to pay.

Delivery.

We deliver with GLS.

It takes normally 2 days in order handling and approximately 5 working days in transport = 7 working days. You receive a track & trace number.

We ship only barerooted plants.

The transport cost with GLS to all EU countries are following:

 • 0-1 kg = 25 euro
 • 1-5 kg = 30 euro
 • More than 5 kg will be informed to you.

Trading terms.

You have according to Danish law always 14 days to regret your purchase after the plants arrived.

If the plants are returned you must pay for the transport cost and we pay you the plant value back depend of the quality of the returned after arrival.

We always pack the plants carefully, but are there anything quality wise you will complain about, you can do this the first 14 days after arrival. Just inform us. If you will return the plants you have 14 days after arrival and we return the costs of the plants (not transport) after our evaluation.

The two years right to claim are not valid for plants.

Afhængig – ja mon ikke!!

Her gennem min blog – og ikke mindst min lille butik CN-TrendPlants – er jeg kommet i kontakt med mange skønne personer, som deler min (og Michaels) interesse for kaktus og sukkulenter. Det glæder vore kaktushjerter og det glæder os endnu mere, at flere af vore kunder er medlem af Nordisk Kaktus Selskab. (NKS)

Det var nemlig der, vi for alvor fik øjnene op for disse fantastisk planter. Gennem medlemsmøder og kaktusindkøbsture lærte vi mange ligesindede at kende, og det har givet venskaber, som vi ikke ville have undværet.

Derfor, hvis du ikke allerede er medlem, så meld dig ind. Det årlige kontingent er mindre end hvad du ofte betaler for en kaktus eller en sukkulent. Du får adgang til amatørspecialister og du kan deltage i spændende møder, hvor der ofte sælges fine kaktus og sukkulenter til rimelige penge.

Jeg glæder mig til at se dig til vores kommende Årsmøde der afholdes på Dalum Landbrugsskole. Se mere på NKS hjemmeside

Men hvordan fik Michael og jeg egentlig interesse for kaktus og sukkulenter?

Jo ser du, når man er ung, er man meget modtagelig for påvirkninger, både fra andre mennesker, men også fra sine omgivelser generelt.

Jeg (og Michael for den sags skyld) er ingen undtagelse. Hvor vil hun hen med det? Ja, det er det, dette indlæg skal handle om! 

Vi skal godt 40 år tilbage i tiden (de gode gamle dage, vil vores børn sikkert sige), nærmere bestemt 1979. Vi havde lige lært hinanden at kende, og vores første fælles ferie skulle gå til Italien. Målet var at se de store kulturelle steder. Peters Kirken og Colosseum i Rom, Napoli, Vesuv og Pompeji, Sicilien og de Lipariske Øer. Hvad vi ikke havde tænkt på ville følge med, var den fantasiske flora, som fandtes overalt. Det var storslået og specielt Agaverne og de store flotte figenkaktus, som vi senere fandt ud af hed Opuntia, betog os fuldstændig. Indrømmet, der smuttede en enkelt eller to af hver slags ned i rygsækken. Herefter var vi solgt! Vi var blevet “bidt” af kaktus og sukkulenter og det er vi fortsat.

Agave americana cv. Marginata. Jo, vi har stadig efterkommere efter de første Agaver vi bragte med hjem fra Italien. Det her er kun et lille udsnit, jeg nænner simpelhent ikke at smide dem ud.

Kort efter vi kom hjem fra ferien, fandt vi ud af, at der var noget der hed Nordisk Kaktus Selskab. Det gjorde ikke interessen mindre, for nu fandt vi ud af, at der fandtes mange andre spændende kaktus og sukkulenter foruden Opuntia og Agaver. Dengang boede vi i København og i udkanten af byen var der ikke mindre end to kaktusgartnerier. Det ene lå i Hørsholm, nærmere bestemt Månedalen og var ejet af en flink dame, Inge Clausen. Mange gange tog vi bus og tog derop for at fylde vore tasker med spændende planter fra hendes gartneri. Det andet gartneri lå i Vallensbæk og var dengang ejet af Bent Jørgensen. Det besøgte vi lige så tit og tasken var ikke mindre fyldt, når vi havde været hos ham. Bent er død nu, men gartneriet lever i bedste velgående og ejes nu af Jan Bertelsen, og Kaktusgartneriet er bestemt et besøg hver.

Kaktusgartneriet i Vallensbæk. Billedet er fra 2010, men det eksisterer skam stadig!

Foruden disse gartnerier, som var ejet af folk, som også var medlemmer af Nordisk Kaktus Selskab, så var der medlemsmøderne og her fandt vi ud af, at vi ikke var alene om den her specielle interesse. Der var mange, både unge og gamle, og de var mere end villige til at hjælpe os i gang med gode råd. Stiklinger, frøplanter eller overskudsplanter skiftede ejer til møderne og for hver dag der gik, voksede vores samling sig større og større.

I dag har vi en stor udestue fyldt med kaktus og sukkulenter og vi nyder, at kunne være med til at udbrede interessen for disse skønne vækster.

Vi er begge aktive indenfor NKS og holder af og til foredrag om vore ture til kaktuslokaliteter i udlandet.

Jeg har været redaktør for vores blad “Kaktus og andre Sukkulenter” fra 2005 til 2021. Det udkommer 3 gange årligt. Det er medlemmerne selv, der skriver aktikler til bladet og det giver en skøn stor variation af oplevelser, indenfor vor fælles interesse. 

Så endnu engang – kig på NKS hjemmeside og meld dig ind!!

Bestilling, betaling og forsendelse af planter

Bestilling:

Når du har besluttet dig for, hvilke planter du ønsker at bestille, sender du en mail til: cntrendplants@gmail.com 

Skriv følgende i denne mail:

 • Plantenavn incl. størrelse og antal
 • Dit navn
 • Din adresse
 • Dit tlf.nr. (Track & Trace)
 • Din E-mail adresse

Jeg sender herefter en ordrebekræftelse på de planter jeg kan levere. Af denne fremgår også, det beløb du skal betale for dine planter incl. forsendelse.  

Betaling: 

Du betaler via MobilePay . Beløbet fremgår af ordrebekræftelsen.

 • MobilePay:   26 25 68 40

OBS!! Forsendelse til andre EU lande betales via bankoverførsel, som angives ved ordrebekræftelsen.

Forsendelse:

OBS!! Alle planter sendes barrodet, det vil sige uden jord og potte.

Alle planter tjekkes inden pakning for utøj, men da uldlus og spindemider er luftbårne, kan det ikke garanteres, at de senere dukker op.

Vi afsender pakker fra mandag til torsdag. Vi sender direkte til din adresse med PostNord, alternativt til en Pakkeshop hvis du ønsker det.

Pakning og forsendelsesomkostninger til Danmark:

 • op til 2 kg: 80 kr
 • 2 – 5 kg: 100 kr
 • over 5 kg: specificeres særskilt

Pasningsvejledninger

Vejledning 1: Tropisk plante for udestue eller drivhus. Lidt vanskelig plante at dyrke. Kræver en meget porøs jordblanding (f.eks. pimpsten) uden indhold af organiske materialer. Det bedste er en mineralsk jord tilsat lidt ler og kalk. Planten kræver meget lys og vandes sparsomt i sommerhalvåret på varme dage. Den skal tørre ud mellem hver vanding. Om vinteren (fra oktober til marts/april) holdes den helt tørt og kan klare sig ned til 5° C. 

(Eks.: Ariocarpus, Astrophytum, Aztekium (på egen rod), Blossfeldia, Echinocactus, Epithelantha, Escorbaria, Geohintonia (på egen rod), Hildewintera, Leuchtenbergia, Lophophora, Obregonia (på egen rod), Opuntia, Pelechyphora (på egen rod), Strombocactus (på egen rod), Turbinicarpus, Dracaena serrulata, Dorstenia horwodii)

Vejledning 2: Tropisk plante for udestue eller drivhus. Lidt vanskelig plante at dyrke. Kræver en meget porøs jordblanding (f.eks. pimpsten). Planten kræver meget lys og vandes sparsomt i sommerhalvåret på varme dage . Den skal tørre ud mellem hver vanding. Om vinteren (fra oktober til marts/april) holdes den helt tørt og kan klare sig ned til 5° C.

(Eks.: Parodia (på egen rod),  Pygmaeocereus (podet), Wilcoxia, Sesamothamnus)

Vejledning 3: Tropisk plante for vindueskarm, udestue eller drivhus. Ikke vanskelig plante at dyrke. Kræver en kaktus og sukkulent jordblanding, gerne pimpsten. Planten kræver en del lys og vandes normalt i sommerhalvåret, hvor der også kan gødes sparsomt med gødning, der kun indeholder lidt kvælstof. Jorden skal tørre helt ud mellem hver vanding. Om vinteren (fra oktober til marts/april) holdes den tørt mellem 5-10° C.

(Eks.: Austrocactus, Aztekium (podet), Frailea, Mammillaria, Notocactus, Parodia (podet), Pelecyphora (podet), Selenicereus, Strombocactus (podet),  Agave, Aloe dichotoma, Aloe vera, Anacampseros, Crassula, Cussonia, Cyphostemma juttae, Gasteria, Gerrardanthus, Haworthia, Ibervillea, Nolina, Phylanthus, Sinningia, Stephania, Sterculia)

Vejledning 3A: Samme som Vejledning 3, dog må temperaturen omkring planterne ikke komme under 15° C om vinteren. Endvidere tåler de i denne periode en lidt overbrusning med vandforstøver ca. en gang om måneden.

(Eks.: Discocactus, Uebelmannia, Adenia, Adenium, Alluaudia, Aloe acutissima v. antanimorensis, Aloe castilloniae, Boswellia, Caralluma, Cephalopentandra, Commiphora, Cyphostemma, Dorstenia, Edithcolea, Euphorbia, Jatropha, Merrimia, Momordica, Pachypodium, Plectranthus, Pterodiscus, Pyrenacantha, Raphionacme, Sarcostemma, Uncarina)

Vejledning 4: Planten kommer fra den sydlige halvkugle, hvorfor den vokser når vi har vinter. Den hører til i middagsblomstfamilien og kan dyrkes i såvel vindueskarm, udestue som drivhus. Lidt vanskelig plante at dyrke. Kræver en meget porøs jordblanding (gerne pimpsten). Planten kræver meget lys, men til gengæld kun vand i en kort periode. Vandingen begynder, når blomsterknoppen (eller de nye blade) kan ses mellem de to gamle blade (september/oktober) og stopper igen, når blomsten (eller de gamle blade) begynder at visne. Resten af året skal planten ikke vandes. Temperaturen må på intet tidspunkt komme under 5° C.

(Eks.: Argyroderma, Conophytum, Lithops)

Vejledning 5: Planten kommer fra den sydlige halvkugle, hvorfor den vokser når vi har vinter. Det betyder, at den bedst klarer sig i vindueskarm, udestue eller drivhus, hvor temperaturen ikke kommer under 15° C om vinteren. Kræver en normal kaktus og sukkulent jordblanding – gerne pimpsten. Planten kræver en del lys. Vandingen begynder, når de første blade eller blomster viser sig, som regel i det tidlige efterår (september/oktober).  Når bladene begynder at gulne og visne indstilles vandingen. Planten skal  ikke vandes i vore sommermåneder, men kan overbruses med forstøver i meget varme perioder (højsommer).

(Eks.: Dioscorea, Othonna, Pelargonium, Sarcocaulon

Vejledning 6: Planten er epifytisk og vokser i toppen af træerne i regnskoven. I kultur er det bedste gromedie, kokosmuld, da det er porøst. Planten må ikke stå og soppe i vand, så det bedste er en hængepotte uden underskål. Brug en vandforstøver dagligt, hvis temperaturen flere dage er omkring 25° C. Gennemvand planten hver anden uge i vækstsæsonen. Om vinteren bør du anvende en vandforstøver en gang om ugen.

(Eks. Myrmecodia)

Vejledning 7: Planten er vinterhård i Danmark. Det betyder at den kan stå udenfor hele året. De fleste planter i denne kategori kan klare ned til – 15 °C, enkelte lidt koldere. Det er  vigtigt at planten står i en  lidt skrånende, porøs jordblanding bestående af grus og sten. Endvidere skal den holdes helt tørt fra oktober til marts/april. Det gøres bedst ved at sørge for en god ventilation, samt ved at anbringe en glasplade eller lignende over planten.

(Eks. forskellige Opuntia, Cylindropuntia, Echinocereus, Tephrocactus og Agaver)

Ordforklaringer:

 • porøs: vandet skal kunne løbe hurtigt gennem jordblandingen
 • mineralsk jord: pimpsten, lava, ler, kalk, små sten

Handelsbetingelser

Reklamation og kvalitet

Vi emballerer alle forsendelser forsvarligt. Skulle der mod forventning forekomme beskadigelse af planterne undervejs, så returner venligst de beskadigede planter, enten den samlede pakke for fuld refusion, eller den beskadigede del indenfor 3 dage efter modtagelse fra transportør. Udgifter ved returnering af planter refunderes ikke, men er for købers egen regning. 

Fortrydelsesret

Du har altid i henhold til dansk lov 14 dages fortrydelsesret på dine køb hos os, beregnet fra den dag hvor du har modtaget din pakke fra transportøren. Hvis du fortryder dit køb så skriv det til os, og vi refunderer beløbet ved modtagelse af de returnerede planter. Planterne skal returneres i samme stand, som du modtog dem i. Du vælger selv, hvordan du vil returnerer planterne. 

Du har 10 dage til at returnere planterne, efter du har meddelt os, at du ønsker at returnere dem. Da det drejer sig om levende planter, skal du passe dem omhyggeligt, indtil de returneres og sørge for forsvarlig forsendelse.

Du har som køber 2 års reklamationsret på alle andre varer end planter, hvis disse mod forventning ikke holder udover de 2 år. Almindelig brugsslidtage kan ikke reklameres.

Har du spørgsmål til handelsbetingelserne så kontakt os på cntrendplants@gmail.com

Store og voksne kaktus og sukkulenter

Planter på denne side er ikke til salg. Til gengæld kan du se, hvordan den plante du ønkser at købe ser ud, når den bliver større/ blomstrer/ eller måske hvordan den ser ud i naturen.

Nogle af dem står i vort eget hjem, andre har jeg fotograferet på en af vore dejlige ture rundt i verden.

Adenia ballyi (Somalia). Denne skønne plante har vi haft i mange år. Det er en fantasisk knoldsukkulent, synes vi. Blomsterne er ikke noget at råbe hurra for, men knolden – den fryder vort blik, hver gang vi ser i den retning.

Adenia pechuelii (Namibia). På vores tur i 2019 besøgte vi bl.a. Namibia og så denne kæmpe højt oppe på en bjergside. Over en meter i diameter, men vi så kun den ene – desværre. Vi glemmer aldrig den oplevelse.

Agave albopilosa (Mexico). En af de mindste og kønneste Agaver. Den på billedet er fra min egen samling og er ca. 15 cm i diameter. På de nederste vorter/spidser kan man se de hvordan den uldede spids har åbnet sig. En dejlig plante, som kun sjældent ses til salg.

Agave pumila (Mexico). I følge fagfolk er denne art måske en naturhybrid mellem Agave lechuguilla og Agave victoriae-regina, fordi den aldrig er fundet i naturen.  Pyt med det. Planten I ser her, står i vor udestue og vi nyder synet af den hver dag.

Aloe acutissima v. antanimorensis (Madagascar). Ligesom dens fætter, Aloe vera, sætter den lange blomsterstængler op, hvorfra flere blomster åbner sig. Blomsterne er ikke store, men der er mange af dem, og bare det at den kan finde på at blomstre i den kolde tid (hos os) gør, at jeg holder meget af denne plante. Den vokser på den sydlige halvkugle, i den nordvestlige del af Madagascar.

Aloe castillonae. (Madagascar) Denne skønne plante står i vor vindueskarm og skyder hvert år flere arme frem fra midten. Som I kan se blomstrer den med de sødeste orangegule blomster.

Aloe dichotoma. (Namibia) Dette billede er fra vor rejse til Sydafrika og Namibia i efteråret 2019. Alle de planter som ses på billedet er Aloe dichotoma – og de er gamle, op til 80 år

Ariocarpus agavoides (Mexico). Somme tider følger heldet de tossede og det var præcis min tanke, da vi fandt denne sjældne Ariocarpus i 2008. Vi fik lidt hjælp, for vi havde fået fat i GPS data, derfor vidste vi så nogenlunde hvor vi skulle lede efter den. Denne plante stod blandt sten, de fleste andre vi så gemte sig i det visne græs.

Ariocarpus bravoanus (Mexico). Denne fine kaktus findes kun på ganske få lokaliteter i Mexico. Takket være GPS data fandt vi den i 2008. Der stod ikke mange planter på stedet, så vi nøjedes med at kigge og tage en masse billeder. Vi håber de stadig står der.

Ariocarpus bravoanus ssp. hintonii (Mexico). Et flot stjernemønster fik os til at spærre øjnene op, da vi i 2006 så denne flotte Ariocarpus. Med det samme var vi klar over, at den ikke hørte til de mest almindelige, faktisk er den ret sjælden og det gjorde bestemt ikke glæden mindre.

Ariocarpus fissuratus (Mexico). På vores tur til Mexico i 2008 var vi heldige at finde denne store gruppe. Det er kun lige vorterne der er over jorden, resten er gemt under den, så der ikke sker så stor fordampning fra roeroden.

Ariocarpus fissuratus v. intermedius (Mexico) Billedet er fra vores tur til Mexico i 2006. Det var ikke fordi vi fandt så mange af denne varietet, men dem vi fandt, så ud som om de kom direkte fra et gartneri – men det gjorde de ikke!!

Ariocarpus fissuratus v. lloydii (Mexico). I 2006 var vi i Mexico og på en stor flad slette var der en bakke, som vi bare måtte ind og kigge nærmere på. Det var umagen værd, for blandt klipperne stod denne fine kaktus og gemte sig.

Ariocarpus furfuraceus (Mexico). Vi fandt ikke bare én, men mange på en lille bakke i staten Nuevo Leon i 2006 og mange af dem blomstrede eller stod i knop. Denne var ca. 20 cm i Ø. Ariocarpus blomstrer i vore efterårsmåneder og vi besøgte netop stedet i oktober/november.

Ariocarpus kotschoubeyanus (Mexico). Ved et rent held fandt vi denne i Mexico i 2006. Som den skarpe iagttager nok forstår, så er de ret svære at finde i naturen, da de ofte vokser i udtørrede flodlejer. Det fine sand dækker nemt store dele af den lille plante. Når de blomstrer er det meget nemmere, blomsten er nemlig violet.

Ariocarpus retusus.  (Mexico) Som kaktusnørd er der et sted man skal besøge, når man gæster Mexico. Et stort vejkryds der hedder Huizache. Der er en meget stor variation af kaktus. Dette foto er fra 2006.

Ariocarpus scaphirostris (Mexico). Ved et rent tilfælde og kun fordi planten var i blomst, fandt vi den i 2006. På billedet står der mindst 5 planter. Kan du finde dem alle?

Ariocarpus trigonus (Mexico). I 2009 fandt vi denne Ariocarpus næsten skjult af sand og ler. Kun de spidse vorter fortæller, at her står en af de flotteste Ariocarpus.

Astrophytum asterias (Mexico). Vi var i Mexico i både 2008 og 2009 og begge gange besøgte vi steder, hvor Astrophytum asterias vokser. Fine store og flotte planter. Det ene sted voksede der også Ariocarpus trigonus. En dejlig sidegevinst.

Aztekium hintonii (Mexico). Vi så første gang denne smukke kaktus i naturen i 2006 og vi blev forelskede med det samme. Den er først fundet i 1991 og der stod mange af dem på den lokalitet vi fandt. Skønt!! 

Aztekium ritteri (Mexico). GPS data kan være guld værd når man ønsker at finde en nål i en høstak, eller hvis man – som os – brænder for at finde Aztekium ritteri i naturen. De vokser på stejle klippeskrænter (billedet til venstre) og har man ikke rapelleydstyr med, så er en kraftig tele på kameraet nødvendigt (billedet til højre). I 2008 lykkedes det endelig at finde dem, men det var ikke uden problemer. Nu kender vi en af lokaliteterne, men der er helt sikkert mange, som ikke er blevet fundet endnu – og det er rart at vide!

Aztekium valdezii (Mexico). Denne kaktus er først fundet i 2011. Den vokser i et meget lille og ufremkommeligt område i det nordlige Mexico.

Ceiba aesculifolia ssp. parviflora (Mexico/Guatemala)

Denne fantastiske plante så vi i Mexico i maj 2022 og først da jeg mødte den som frøøplante året efter, blev jeg klar over hvor fantastisk den er. Med tiden bliver den et træ med torne der er 2-3 cm i Ø og op til 5 cm lange. Jeg syntes det er en imponerende sukkulent.

Crassula argentea. Vi har haft denne plante i mindst 20 år, så den var på størrelse med den vi sælger nu. Den er ca. 60cm i Ø og 100 cm høj. Den blomstrer omkring juletid. 

Discocactus horstii (Brasilien). En af de mest populære Discocactus på grund af dens mørke plantelegeme og hvide tætliggende torne. Den udsender en skøn vanilleduft, når den blomstrer. Natblomstrende.

Dorstenia hildebrandtii crispa (Tanzania). Vi har haft denne plante i snart 10 år. Dens udseende, med de mange stængler fra knolden,  giver anledning til megen undring hos vore gæster. En skøn og anderledes plante, som fint trives i vindueskarmen.

Dracaena serrulata (Yemen). Denne plante fik vi for ca. 15 år siden, som en lille frøplante. Dengang var den 15 cm høj og havde 4 blade. I dag er den 100 cm høj og ca. 60 cm i Ø. Den er frit udplantet og det er jeg ret sikker på den godt kan lide.

Echinocactus horizonthalonius (Mexico). Vi fandt denne smukke kaktus i 2009. Den er stor, ca. 15 cm i Ø og 20 cm høj. Det er mit gamle, slidte kameraetui der ligger til venstre for planten.

Epithelantha micromeris (Mexico). Billedet er fra 2008, hvor vi besøgte Mexico med et par gode venner. Epithelantha får små hvide blomster, men dens frugter, ja de lyser op og kræver opmærksomhed.

Gasteria rawlinsonii. (Sydøstafrika). I naturen vokser denne plante på en klippevæk, hvilket er grunden til, at vores er placeret i en hængepotte.

Leuchtenbergia principis (Mexico) I 2009 fandt vi et lille område, hvor der stod en del Leuchtenbergia. Den du ser på billedet stod frit og var forholdsvis nem at få øje på. Andre var skjult i vissent græs og altså meget svære at se.

Lophophora diffusa (Mexico). Billedet er fra vores tur i 2009, hvor vi fandt enkelte planter i staten Querétaro. Det er den sydligst voksende Lophophora. Den har færre eller næsten ingen ribber og plantelegemet er ofte gulgrønt.

Lophophora williamsii (Mexico). Det er den Lophophora der er mest udbredt og vi har set den på alle vore rejser til Mexico. Enkeltvis eller som her i store grupper. Lige betagende hver gang. Billedet her er fra det nordlige Mexico, hvor solen brænder kragtigt, derfor er planten også lidt “solbrændt”.

Mammillaria goldii (Mexico). En af de storblomstrede Mammaillaria og den er ganske blomstervillig. Køb den, hvis du møder den på din vej.

Mammillaria hernandezii (Mexico). Denne plante står og blomstrer i vor udestue. Vi har den podet, fordi den kan være lidt svær at holde liv i på egen rod.

Mammillaria theresae (Mexico). Efter megen søgen fandt vi denne lille plante på vor rejse til Mexico i 2009. Den bliver max. 1,5-2 cm i diameter og er således en af de mindste Mammillaria. Dens blomst er pink og meget stor, ca. 3 cm i Ø.

Obregonia denegrii (Mexico). Det er sjældent man møder så store Obregonia i kultur. Denne er ca. 20 cm i Ø. Vi så den på vor tur til Mexico i 2009. Et imponerende syn.

Pachypodium brevicaule (Madagascar). I 2012 besøgte jeg Madagascar sammen med min mand. På et torv kom en mand pludselig cyklende med en hel kurvfuld. Sørgeligt, for vi kunne ikke købe dem med hjem. De er totalfredet, men for ham var de mad på bordet.

Pachypodium namaquanum (Sydafrika/Namibia). I 2019 var jeg så heldig at komme helt tæt på denne fantastisk plante. I Richtersveld nationalpark kørte vi igennem et pas, som benævnes Halfmen Pass. Det er netop Pachypodium namaquanum, der hentydes til i navnet Halfmen.

Parodia gibbulosoides (Bolivia). Det er nok en af mine yndlingskaktus, ikke mindst på grund af blomsterne. Den har blomstret hvert år siden jeg købte den, og hver gang med den tæthed af blomster som ses på billedet her. Tornene er rødbrune og giver en fin kontrast til blomsternes gule farve.

Pelargonium triste (Sydafrika). Utrolig hvor meget der gemmer sig under jordoverfladen. En af mine medrejsende (Finn Larsen) til Sydafrika og Namibia i 2019, fik lyst til at se hvad der gemte sig under det grønne løv. Efter en del graven fandt han denne kæmpe knold. Vi dækkede den pænt til efter at have fotograferet den. Så den er der skam endnu.

Pelechyphora assiliformis (Mexico). Tornedragten viser tydeligt, hvorfor den på dansk kaldes bænkebiderkaktus. Med tiden danner den tuer ligesom den på billedet. I kultur ses den ofte podet, da den kan være svær at holde på egen rod.

Pelechyphora strobiliformis (Mexico). Billedet er fra 2008 hvor vi besøgte Mexico med et par af vore gode venner. Planterne var så pæne at de så ud til at komme fra et gartneri – men det gjorde de ikke. De stod på en bakke, langt væk fra alting – og det er nok derfor de står der endnu.

Pygmaeocereus bieblii (Peru). Endnu en af mine ynglingskaktus. Både de fine hvide blomster,  men også tornedragten gør denne plante til noget helt særligt. Desværre holder blomsten kun en dag, men til gengæld er der hele tíden nye knopper på vej. Det opvejer bestemt den korte holdbarhed.

Strombocactus disciformis (Mexico). En klippeskråning fyldt med disse blålige planter, var hvad der mødte os i 2008. Vi har aldrig set så mange kaktus på et sted. Det var et imponerende syn. Store og små planter imellem hinanden. Forhåbentlig står de der også næste gang vi kommer til Mexico.

Turbinicarpus lophophoroides (Mexico). Denne kaktus havde trukket sig helt ned i jorden, så det var først når vi stod lige ved siden af den, at vi opdagede den var der. Der stod flere af samme art på atdet og alle ar trukket helt ned i jorden. Billedet er fra vores tur i 2009.