Her gennem min blog – og ikke mindst min lille butik CN-TrendPlants – er jeg kommet i kontakt med mange skønne personer, som deler min (og Michaels) interesse for kaktus og sukkulenter. Det glæder vore kaktushjerter og det glæder os endnu mere, at flere af vore kunder er medlem af Nordisk Kaktus Selskab. (NKS)
Det var nemlig der, vi for alvor fik øjnene op for disse fantastisk planter. Gennem medlemsmøder og kaktusindkøbsture lærte vi mange ligesindede at kende, og det har givet venskaber, som vi ikke ville have undværet.
Derfor, hvis du ikke allerede er medlem, så meld dig ind. Det årlige kontingent er mindre end hvad du ofte betaler for en kaktus eller en sukkulent. Du får adgang til amatørspecialister og du kan deltage i spændende møder, hvor der ofte sælges fine kaktus og sukkulenter til rimelige penge.
Jeg glæder mig til at se dig til vores kommende Årsmøde der afholdes på Dalum Landbrugsskole. Se mere på NKS hjemmeside
Men hvordan fik Michael og jeg egentlig interesse for kaktus og sukkulenter?
Jo ser du, når man er ung, er man meget modtagelig for påvirkninger, både fra andre mennesker, men også fra sine omgivelser generelt.
Jeg (og Michael for den sags skyld) er ingen undtagelse. Hvor vil hun hen med det? Ja, det er det, dette indlæg skal handle om!
Vi skal godt 40 år tilbage i tiden (de gode gamle dage, vil vores børn sikkert sige), nærmere bestemt 1979. Vi havde lige lært hinanden at kende, og vores første fælles ferie skulle gå til Italien. Målet var at se de store kulturelle steder. Peters Kirken og Colosseum i Rom, Napoli, Vesuv og Pompeji, Sicilien og de Lipariske Øer. Hvad vi ikke havde tænkt på ville følge med, var den fantasiske flora, som fandtes overalt. Det var storslået og specielt Agaverne og de store flotte figenkaktus, som vi senere fandt ud af hed Opuntia, betog os fuldstændig. Indrømmet, der smuttede en enkelt eller to af hver slags ned i rygsækken. Herefter var vi solgt! Vi var blevet “bidt” af kaktus og sukkulenter og det er vi fortsat.
Kort efter vi kom hjem fra ferien, fandt vi ud af, at der var noget der hed Nordisk Kaktus Selskab. Det gjorde ikke interessen mindre, for nu fandt vi ud af, at der fandtes mange andre spændende kaktus og sukkulenter foruden Opuntia og Agaver. Dengang boede vi i København og i udkanten af byen var der ikke mindre end to kaktusgartnerier. Det ene lå i Hørsholm, nærmere bestemt Månedalen og var ejet af en flink dame, Inge Clausen. Mange gange tog vi bus og tog derop for at fylde vore tasker med spændende planter fra hendes gartneri. Det andet gartneri lå i Vallensbæk og var dengang ejet af Bent Jørgensen. Det besøgte vi lige så tit og tasken var ikke mindre fyldt, når vi havde været hos ham. Bent er død nu, men gartneriet lever i bedste velgående og ejes nu af Jan Bertelsen, og Kaktusgartneriet er bestemt et besøg hver.
Foruden disse gartnerier, som var ejet af folk, som også var medlemmer af Nordisk Kaktus Selskab, så var der medlemsmøderne og her fandt vi ud af, at vi ikke var alene om den her specielle interesse. Der var mange, både unge og gamle, og de var mere end villige til at hjælpe os i gang med gode råd. Stiklinger, frøplanter eller overskudsplanter skiftede ejer til møderne og for hver dag der gik, voksede vores samling sig større og større.
I dag har vi en stor udestue fyldt med kaktus og sukkulenter og vi nyder, at kunne være med til at udbrede interessen for disse skønne vækster.
Vi er begge aktive indenfor NKS og holder af og til foredrag om vore ture til kaktuslokaliteter i udlandet.
Jeg har været redaktør for vores blad “Kaktus og andre Sukkulenter” fra 2005 til 2021. Det udkommer 3 gange årligt. Det er medlemmerne selv, der skriver aktikler til bladet og det giver en skøn stor variation af oplevelser, indenfor vor fælles interesse.
Så endnu engang – kig på NKS hjemmeside og meld dig ind!!