NKS

NKS logo

Nordisk Kaktus Selskab

I Nordisk Kaktus Selskab 50 års- jubilæumstidskrift fra 2015 skriver vor tidligere formand, Hanna E. Hansen følgende:

NKS har eksisteret siden 1965, hvor Kreutzer Hansen var formand, MEN det er ingenlunde det første danske selskab af slagsen. I ”Kaktus” nr. 3, juli 1987 har daværende medlem Georg A. Sydow en artikel, hvori han viser en annonce fra ”Dansk Kaktus-Selskab”, stiftet i 1932 af grev F.M. Knuth. Samme greve var en stor kaktusven, og en eller flere af hans bøger findes utvivlsomt hos diverse medlemmer. Den gamle annonce meddeler, at når medlemstallet er stort nok, vil der blive udgivet et dansk kaktustidsskrift. Årskontingentet havde den formidable størrelse af 6 kr. Desværre nåede medlemstallet vist aldrig op til et niveau, der muliggjorde trykning af et blad.

Endvidere stå der på NKS hjemmeside:

På trods af navnet behandler selskabet alle grupper af sukkulenter: alle kaktus er sukkulenter, men ikke alle sukkulenter er kaktus. Omdrejningspunktet er vores medlemsblad samt de digitale artikler, der udkommer på hjemmesiden. Artiklerne drejer sig om alt vedrørende dyrkning og formering af kaktus og andre sukkulenter. Der skrives om rejser og  om mange forskellige planter i ord og billeder. Vi afholder et årsmøde –  med deltagelse af foredragsholdere og plantehandlere. Den sociale kontakt og udveksling af erfaringer på mødet, er i sig selv et værdifuldt incitament til at deltage på disse møder.  Selskabet omfatter også enkelte lokale kredse (Jylland og Sjælland), hvor du let kan finde frem til de aktiviteter, der foregår nærmest din bopæl. Desuden arrangeres der gartneribesøg i ind- og udland. “

Min mand, Michael og jeg har været medlemmer af Nordisk Kaktus Selskab (NKS) siden 1979, hvor vores interesse for kaktus og sukkulenter begyndte. Michael var i en årrække foreningens sekretær og jeg bestred posten som redaktør for bladet “Kaktus og andre Sukkulenter” fra 2005 til 2021.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *